Helenaofsmaland.com - Helena of Småland


Helena of Småland - Dancecouture, Dance, couture, dance, shower, show, dansundervisning, dans, undervisning, show, företagsfest, företagsfesten, danslektion, danslektioner, bröllopet, bröllop, tävlingskläder, träningskläder, passion, perfection, performance, design.Varför inte förnya firmafesten eller konferenskonceptet?
Vi kan erbjuda en exklusiv dansupplevelse som sträcker sig utöver det vanliga!

Undervisning: Värm upp deltagarna med en pulshöjande samba eller förförisk rumba eller låt deltagarna känna på en äkta Let´s Dance-känsla med häftig koreografi och tävlingsmoment.

Show & Uppvisning: Ni kan även välja att låta oss stå för underhållningen i form av en show eller en uppvisning gjord för just Ert event.

Självklart går det även att kombinera undervisning med en show eller uppvisning.

Varje kund är unik och därför ser alla upplägg olika ut.
Hem Tjänster Dancecouture Biografi Kontakt Länkar
Helena Frasson och Tobias Wallin
Helena of Småland

Oavsett om du är företagare eller privatperson kan vi erbjuda en exklusiv dansupplevelse som sträcker sig utöver det vanliga!


Privatlektioner: Boka en privatlektion (brudpar, socialdansare, tävlingspar) eller en grupplektion (möhippor, kompisgänget etc).

Företag: Låt dina kollegor känna på en äkta Let´s Dance-känsla med häftig koreografi och tävlingsmoment.

Kurser & Workshops: Helena & Tobias undervisar, allt från nybörjare till tävlingspar, fyra dagar i veckan på Kulturama i Hammarby Sjöstad. Det finns även ett brett utbud av workshops i allt från Bal & Bröllop till Jive. För mer info www.kulturama.se.

Show & Uppvisning: Ni kan även välja att låta oss stå för underhållningen i form av en show eller en uppvisning gjord för just Ert event.


Självklart går det även att kombinera undervisning med en show eller uppvisning.
Kontakta oss på info@tobiashelena.com så skräddarsyr vi ett upplägg med och för just Er.


Info om de olika danserna
info@helenaofsmaland.com
Danser Stäng [x]    

Modern vals
En härligt långsam, svävande och böljande dans med ursprung i Österrike. Vanligtvis den första dansen man som nybörjare provar på när det rör sig om standarddanserna.

Tango
Dansen kommer ursprungligen från Argentina och ansågs som oanständig varav den förbjöds på flera håll. Tangon är i grunden hård och bestämd men blandas upp av sensuell mjukhet och passion.

Wienervals
Balsalarna i Österrike får ständigt stå som referens till denna dans som är en variant på vanlig vals. Skillnaden står i snabbheten (60bpm) och de få figurerna.

Slowfoxtrott
Ofta kallad standarddansernas Rolles Royce. En svår dans, som påminner om foxtrott, men som på grund av den långsamma musiken och rörelsernas svårhetsgrad kräver extremt bra teknik och mekanik.

Quickstep
Här är det snabba ben och fötter som gäller. Stegen, som blandas med hoppsekvenser, är relativt enkla men dansens intensitet kräver bra kondition och koordination. Dansen härstammar från New Yorks jazzkvarter och har sedan dess utvecklats till det vi idag kallar quickstep.

Samba
En livlig, uppsluppen och färgglad dans med rötter i Brasilien. Tempot skiftar beroende på variationer. Samban är dock en extremt svår dans då kroppen, höfterna och fötterna har olika rytmer.

Cha-Cha-Cha
En dans som har allt: olika snabbhet, sensualism, passion och temperament. Cha-cha blev populärt i Europa på 1950-talet, sedan den hittat hit från Kuba via USA.

Rumba
Rumba har sina rötter i Afrika och kom via slavhandeln till Kuba. Med sitt lugna tempo, förföriska musik och spelet mellan man och kvinna (kvinnan lockar till sig mannen för att sedan stöta bort honom) är den den mest romantiska och sensuella dansen inom tävlingsdansen.

Paso doble
Här återspeglas kampen på tjurfäktningsarenorna, mannen är matadoren och kvinnan den röda manteln. Paso doble (dubbelsteg) består av relativt enkla steg (med vissa inslag av flamenco) men ska dansas med en attityd som kan ta flera år att bemästra.

Jive
Jiven är en energitagande, energisk och snabb dans med mycket kicksekvenser. Dansen påminner om lindyhop och rock´n´roll men får inte innehålla några kast.